Vanliga frågor

Vilken storlek ska jag välja?

Skornas överdel är sydda i strecht, medan tåhättan är av mikrofiber och är därför inte lika tänjbar som överdelen. Om man ligger på gränsen mellan olika storlekar brukar bredden på foten avgöra om du ska välja storleken upp eller ned. En bredare fot mår oftast bättre av en storlek större. Då blir det även inte tajt för tårna. Tanken är att du använder skorna utan strumpor. Avser du att använda strumpor rekommenderar vi att du går upp en storlek. 

Damstorlek: S (35,5-37) M (37,5-38,5) L (39-40,5) XL (41-42)
Herrstorlek: S (39 – 40,5) M (41 – 42,5) L (43 – 44,5) XL (45-46,5)

 

Barnstorlekar

Barns fötter växer fort och oregelbundet. Storlekar på barnskor är svårt, samma storlek kan skilja sig mycket mellan olika skomärken och därför är bästa sättet att välja rätt sko att ha koll på hur lång barnets fot är och utgå från antalet cm när du väljer storlek.

Växmån
För varje steg man tar rör sig foten fram och tillbaka inne i skon, man behöver därför en “gåmån” på minst 5 mm för att undvika att tårna slår i skon vid varje steg. Är det mindre än 5 mm kvar så är det dags att byta skor. Vi rekommenderar er att köpa FitKids med växmån som är minst 10 mm, skon kommer ändå sitta fint och ge utrymme för växande fötter. Tänk även på att en bred fot och ankel kräver mer utrymme i skon än en smal fot. KidKids är flexibla tackvare stretchtyget och spänner därför över flera storlekar.

Du mäter ett barns fot enkelt med hjälp av ett vitt papper, penna och linjal. Skjut pappret mot en vägg och ställ foten på pappret med hälen in mot väggen. Barnet måste stå upprätt när du mäter. Dra ett sträck på pappret framför den längsta tån och mät. Det är bra att mäta båda fötterna då längden kan skilja sig från fot till fot.

Barnstorlek (skons innermått i centimeter)
S  23-25 (15,5 cm)
M  26-28 (17,5 cm)
L 29-31 (19,5 cm)
XL 32-34 (21 cm)

Exempel: Om barnets fot är 15,3 så är S inte tillräckligt stor. Välj M, då finns växmån och skon kommer passa upptill att foten är 17,1 cm.

 

Om jag köpt fel storlek, kan jag byta då?

Vid köp i vår webbutik gäller distanshandelslagen. Det innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Kontakta oss alltid först via e-mail innan du returnerar ditt paket för information om hur du går till väga. Vid ångerrätten eller byte står du själv för returfrakten. Varan ska vara oanvänd och förpackningen ska vara likvärdig. Efter att vi mottagit och kontrollerat varan betalar vi in varuvärdet på ditt konto eller om du vill så skickar vi en annan storlek. Varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Läs mer om FitKicks köpvillkor här.

 

Hur tar jag hand om mina FitKicks på bästa sätt?

Skorna ska du såklart ha var du än är, i skog, på strand, på gymmet eller kanske hemma. Beroende på hur och var du använder dina skor så kommer de slitas olika. Liksom de flesta textiler så bleks färgerna i mycket solexponering. Skulle du bada med skorna i saltvatten är det viktigt att du sköljer bort saltet efteråt – allt för att skapa längre livslängd för dina FitKicks.

FitKicks tvättas i maskin på 30 grader eller handtvätt.  Torktumla ej – låt luften göra sitt.

 

Kan man bada med skorna?

Ja, du kan bada i dina FitKicks. De är perfekta att ha på stranden och sulan ger ett bra grepp på klippor. Tänk dock på att saltvatten och sol sliter på tyg och färg! Skölj därför av saltet efter bad.